Mayonaise, light mayonaise en Mayoneur, wat moet ik kiezen?

Mayonaise is een veelzijdige smaakmaker die veelvuldig gebruikt wordt in talloze gerechten wereldwijd. Met de opkomst van gezondere eetgewoonten zijn alternatieven zoals light mayonaise en gezondere mayonaise op de markt verschenen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen traditionele mayonaise, light mayonaise en de gezondere mayo van Mayoneur.

Een klassieke delicatesse.

Traditionele mayonaise staat bekend om zijn rijke, volle smaak. Het wordt gemaakt van eigeel, olie, azijn of citroensap en een snufje zout. Dit resulteert in een romige, zijdezachte saus die een heerlijke aanvulling vormt op salades, sandwiches en meer. Echter, traditionele mayonaise is doorgaans hoog in calorieën en vetten, waardoor sommige mensen op zoek gaan naar alternatieven.

Minder calorieën, dezelfde Smaak?

Light mayonaise is ontwikkeld om de caloriewaarde van traditionele mayonaise te verminderen. Dit wordt bereikt door het verminderen van het vetgehalte en/of het vervangen van sommige ingrediënten door kunstmatige alternatieven. Hierdoor heeft light mayonaise minder calorieën en vet, maar kan het de smaak en textuur beïnvloeden.

Het beste van beide werelden?

Mayoneur heeft een gezondere mayo ontwikkeld die tracht de gulden middenweg te vinden tussen de smaak van de traditionele saus en de gezondere eigenschappen van light versie. Deze mayo is gemaakt van hoogwaardige en volledig plantaardige ingrediënten zoals citrusvezels van gerecyclede sinaasappelschillen (minder e-nummers) en echte ingrediënten zoals bijvoorbeeld 10% echte pinda in de Saté smaak, waardoor het een gezondere optie is zonder concessies te doen aan smaak en textuur. Hiermee zet Mayoneur een nieuwe duurzame standaard in de wereld van sauzen.

Vergelijkingstabel traditionele mayonaise, light mayonaise en Mayoneur's gezonde mayo.
vergelijking traditionele mayonaise, light mayonaise en Mayoneur

Kies wat bij jouw past.

Het kiezen tussen traditionele mayonaise, light mayonaise en Mayoneur's gezonde mayo hangt af van je persoonlijke voorkeuren en dieetbehoeften. Als je op zoek bent naar een lichtere optie met minder calorieën, kan light mayonaise een goede keuze zijn. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een gezondere mayo zonder in te leveren op smaak, kan Mayoneur's gezonde mayo de juiste keuze voor jou zijn.

Onthoud dat het belangrijk is om te genieten van eten in balans en met mate. Kies je voor Mayoneur kies je voor duurzaamheid. Alle drie de varianten kunnen een heerlijke toevoeging zijn aan je gerechten, dus experimenteer en ontdek welke het beste bij jouw smaak en levensstijl past!

Verkrijgbaar bij