Waarom de impact ligt bij non-vegans voor een plantaardig bedrijf

groep mensen die aan het eten zijn

In een wereld waar plantaardige opties steeds prominenter worden, staat Mayoneur fier aan de frontlinie van deze voedselrevolutie. Met een assortiment van 100% plantaardige mayo's, zoals Wasabi mayo, Sriracha mayo, Mango Mayo, Truffel Mayo, Saté Mayo, Burger mayo, Avocado mayo en meer. Mayoneur heeft een unieke positie in de markt veroverd. Wat echter opvalt, is hun strategische benadering van marketing, met een focus op het bereiken van non-vegans. Een keuze die niet altijd begrepen wordt door hun vegan aanhang, maar die een diepere betekenis draagt voor het bedrijf.

Het assortiment en de distributie

Mayoneur's assortiment is een culinair avontuur op zich. Het omvat een scala aan smaken die niet alleen aantrekkelijk zijn voor de bewuste eters, maar ook voor de traditionele smaakpapillen. Van wasabi tot truffel, elk product biedt een unieke draai aan de alom bekende mayo. Bovendien is de beschikbaarheid van hun producten in grote supermarktketens zoals Albert Heijn, Plus, Jumbo, PicNic, en groothandels waaronder Sligro, Bidfood, Hanos, en Makro, zorgt ervoor dat Mayoneur een breed publiek kan aanspreken.

Contentstrategie en de uitdagingen

Mayoneur heeft echter te maken met enige kritiek vanuit hun eigen gemeenschap. Veel volgers uiten hun ongenoegen over samenwerkingen met non-vegan bedrijven en depromotie van non-vegan producten op hun sociale mediakanalen. Maar de missie van Mayoneur gaat verder dan het aanspreken van de reeds overtuigden. Het draait om het bereiken van de non-vegans, het openen van hun geest voor een plantaardige levensstijl, en het geleidelijk laten groeien van hun bewustwording op het gebied van voeding.

De kracht van mainstream bereiken

Mayoneur begrijpt dat om een significante verandering in voedingsgewoonten te bewerkstelligen, ze de mainstream moeten bereiken. Door samenwerkingen aan te gaan met non-vegan bedrijven en content te creëren rondom producten zoals kaas, vlees en BBQ's, probeert Mayoneur de barrière tussen de twee werelden te doorbreken. De BBQ-liefhebbers worden niet alleen blootgesteld aan de kwaliteit van plantaardige mayo, maar besparen ook onbewust op eieren door voor een plantaardig alternatief te kiezen.

Mayoneur's positie in de supermarkt

Een gedurfde zet van Mayoneur is hun positie in de supermarkten. In plaats van tussen de vegan producten te staan, hebben ze ervoor gekozen om tussen de standaard mayonaises te prijken. Hierdoor hopen ze een grotere impact te hebben op de non-vegan consumenten die wellicht anders niet eens in aanraking zouden komen met plantaardige opties.

Het gezamenlijke doel

Veganisten en degenen met lactose- of glutenintoleranties weten Mayoneur te vinden, maarde echte uitdaging ligt in het ombuigen van de gehele markt. Mayoneur wil niet alleen gezien worden als een product voor een nichepubliek, maar als een inspiratiebron voor iedereen. Het bedrijf gelooft in het gezamenlijke proces van bewustwording, stap voor stap, waarbij de focus ligt op het inspireren van nieuwe voedingsgewoonten en het laten ervaren van de kwaliteit van plantaardige producten.

Mayoneur's benadering is een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan deze reis naar een meer duurzame en bewuste eetcultuur. De impact van een plantaardig bedrijf ligt niet alleen bij degenen die al overtuigd zijn, maar vooral bij de non-vegans die geleidelijk hun eetgewoonten kunnen veranderen en ontdekken dat plantaardig eten niet alleen gezond, maar ook verrassend lekker kan zijn.

Verkrijgbaar bij