Winnaars innovation award

April 4, 2024

Mayoneur Wint Horecava Innovation Award met Duurzame Sriracha Mayo!

De spanning was voelbaar in de lucht tijdens de Horecava in Amsterdam, toen Mayoneur, het jonge en innovatieve mayomerk, de pitch van hun leven gaf aan de jury. Een pitch doordrenkt met passie voor vernieuwing en gedreven door de missie om mayonaise naar nieuwe hoogten te tillen. De jury was niet alleen onder de indruk, maar overweldigd door het innovatieve karakter van Mayoneur.

En dat bleek niet zomaar. In de categorie food & beverage ging Mayoneur naar huis met de felbegeerde Horecava Innovation Award. De erkenning voor hun inzet om traditionele verdikkingsmiddelen te vervangen door citrusvezels van sinaasappelafval is niet alleen een overwinning voor Mayoneur, maar ook een triomf voor duurzaamheid in de voedingsindustrie. Van afval naar grondstof: een revolutie in het mayoschap.

Wat de jury echt intrigeerde, was het vermogen van Mayoneur om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Als jong merk werden ze in 2021 al bekroond met de titel 'Beste Introductie 2021' voor hun Wasabi Mayo. Nu, in 2024, bewijzen ze opnieuw hun innovatiekracht met de Sriracha Mayo, die werd uitgeroepen tot het meest innovatieve product van het jaar. Een prestatie die de jonge onderneming niet alleen trots maakt, maar ook vertrouwen geeft voor het komende jaar.

De erkenning beperkt zich niet tot de horecabranche. Mayoneur werd eerder erkend als de 60ste meest innovatieve onderneming op de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Het winnen van de Horecava Innovation Award bevestigt niet alleen hun positie als innovator in de markt, maar ook als een merk dat grenzen verlegt om nieuwe en opwindende smaakcombinaties te creëren.

Mayoneur, opgericht door Geert Kranendonk en Glenn Kruisselbink, is meer dan alleen een mayomerk. Het is een beweging die traditie verweeft met moderne twist. De producten worden niet alleen gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, maar zijn ook geschikt voor diverse dieetvoorkeuren, waaronder veganistisch, halal of lactosevrij.

De overstap naar citrusvezels is slechts het begin voor Mayoneur. De ondernemers hebben hun zinnen gezet op het onderzoeken van meer grondstoffen, zoals zetmeel van aardappelschillen. Mayoneur staat niet stil; ze willen de wereld laten zien dat mayo zoveel meer kan zijn dan alleen een sausje. Hun producten zijn nu beschikbaar in supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Plus, en zelfs online bij Picnic. Voor horecaklanten is Mayoneur verkrijgbaar via onder andere Hanos en Bidfood.

Mayoneur, met hun duurzame aanpak en grensverleggende innovaties, blijft een smakelijk symbool van vooruitgang in de culinaire wereld. De Sriracha Mayo is niet alleen een saus, maar een bewijs dat van afval naar grondstof gaan niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de smaakpapillen. Mayoneur blijft vastberaden om nieuwe smaakhoogten te verkennen en onze maaltijden naar een hoger niveau te tillen. De Horecava Innovation Award is slechts een begin, en we kijken uit naar wat Mayoneur nog meer voor ons in petto heeft.