20
min
4
personen
Diner

Bloemkoolschnitzel

Met
Sriracha
Mayo

Groenten in de hoofdrol? Met deze bloemkoolschnitzel kun je niet fout gaan. De Sriracha Mayo geeft ‘m net wat extra punch.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool 
  • 1 liter water 
  • 1 el zout 
  • 4 el bloem 
  • 2 eieren 
  • 6 el paneermeel 
  • Olie om te bakken
  • Sriracha mayo

01.

Snij dikke plakken bloemkool van ongeveer 2 cm dik. Kook ze in 3 tot 4 minuten gaar in water met een beetje zout.

02.

Spoel ze koud af en dep ze goed af. Zet drie platte borden klaar. Een met bloem, een met geklutst ei en een met paneermeel.

03.

Haal je bloemkool door je bloem, dan door het ei, dan door het paneermeel. Zet een pan op het vuur met een goede laag olie en laat het heet worden.

04.

Leg je bloemkool in de pan en bak in 3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin.

05.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout op.

06.

Een beetje Sriracha Mayo erop en geniet van de reactie van je gasten.

Ontdek onze recepten

Ontdek onze recepten

Geroosterde aubergines

Alles is lekkerder van de BBQ. Zo ook aubergines, die met een paar verrassende toppings de ster van de avond worden. Onthoud: waar rook is, is Smokey BBQ Sauce.

Broodje hete kip

Laten we het zelfgemaakte broodje hete kip naar een nieuw niveau tillen. De pittige kip krijgt van onze romige Mango Mayo een welkome zoete tegenhanger.

Ambachtelijke puntzak friet

Hier wordt iedereen blij van. De klassieker der klassiekers, een goede puntzak friet met een lekker romige mayo erbovenop. De bosuitjes geven een frisse kick en een fijne bite.

Clubsandwich Tempeh

Maak van je lunch een feestje door je boterham om te toveren tot een clubsandwich. Met krokante tempeh en Spicy saté mayo wordt dit de lekkerste lunch van je week.

Krokante aardappelen

Weinig moeite, veel smaak. Deze perfect crunchy aardappels met Truffel Mayo is een ideaal bijgerecht wanneer je indruk wilt maken.

Spaghetti avocadopesto in een kommetje van parmezaanse kaas

Je denkt er misschien niet direct aan, maar de lobbige avocado mayo gaat heel goed samen met pasta. Denk aan een soort roomsaus deluxe. Een feestelijke manier om je spaghetti eens in een ander daglicht te zetten.

Groente pizza met bloemkoolbodem

Pizza en wasabi mayo, je verwacht het niet, maar je kan het wel. Het hartige van de bodem, het zout van de kappertjes, de frisse rucola en onze pittig-romige mayo maken het een erg gelukkig huwelijk.

Bloemkoolnuggets

Deze krokante en kruidige bloemkoolstukjes worden met Knoflook Mayo extra romig. Dit zou zomaar je nieuwe favoriete gezonde snack kunnen worden.

Smashburger

De smashburger is eigenlijk een basic cheeseburger, die de kwaliteit van je ingrediënten extra belangrijk maakt. Onze Burger Mayo is een frisse tegenhanger voor de rokerige smaak.

Bloemkoolschnitzel

Groenten in de hoofdrol? Met deze bloemkoolschnitzel kun je niet fout gaan. De Sriracha Mayo geeft ‘m net wat extra punch.